A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 10.08.2024

Yayın Tarihi: 10.08.2024 - 08:58
Olaylar ve Yaşananlar | 10.08.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

AKDENİZ’İN GÖNÜL BAĞI KOPTU


AK Parti Trabzon teşkilatlarında yaşanan ilgisizlik, vefasızlık derin yaralar açmaya devam ediyor. Partiye küsen küsene, kopan kopana... AK Parti Trabzon kurucu il başkanlarından Ali Rıza Akdeniz’i de partiden soğuttular. Partiden istifası an meselesi olan, üst üste yapılan ziyaretlerle bu karardan şimdilik vazgeçirilen Ali Rıza Akdeniz’in gönül bağının koptuğu ve kırgınlığın devam ettiği gelen bilgiler doğrultusunda.
Yine aynı şekilde etkinliklerde toplantılarda yok sayılan gerekli samimiyet ve hassasiyet gösterilmeyen eski il başkanlarından İbrahim Keskin ile Haydar Revi’nin de AK Parti Trabzon teşkilatlarına kırgınlıkları söz konusu...


AK PARTİ’YE KİMLER KATILACAK?


14 Ağustos’ta 23’üncü yaşına girecek olan AK Parti'nin kapsamlı bir tören hazırladığı belirtiliyor. Parti genel merkezinde yer alan konferans salonunda gerçekleştirilecek etkinlik için 1500’e yakın kişi davet edilirken, kulislerde AKP'ye geçeceği bir süredir konuşulan bazı belediye başkanları ve milletvekillerine rozet takacağı iddia ediliyor. Katılacak isimlerin seçimlere DEVA, Saadet, Gelecek ve İYİ Parti çatısı altında girdiği de konuşulanlar arasında...
Partiye katılımlara kuruluş yıl dönümünde izin verilmesi hâlinde sonraki günler peyderpey birçok siyasetçinin AKP'ye geçeceği kulislerde dile getiriliyor. Öte yandan programda; çeşitli sanatçıların mini konser vereceği, yeni yaşa özel bestelenen şarkının sunumunun yapılacağı “Nereden nereye” teması altında dünden bugüne görüntülerin yer aldığı video gösterimi, bazı genel başkan yardımcılarının hitabı gibi bölümlerin yer alması planlanıyor.


KREDİ KARTLARI PATLADI!


Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşen kişi sayısı Ocak-Haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 artarak 645 bini aştı. Yüksek enflasyon karşısında satın alma gücünü kaybeden ve bireysel kredi ve kredi kartlarına yüklenen yurttaşlar borçlarını ödemekte güçlük yaşıyor. Başta kredi kartı borçları olmak üzere tüketici borçlarında patlama yaşandı. Yüksek faizler kaynaklı borç çevirme zorlaşınca yasal takibe düşenlerin sayısı da dikkati çekici bir biçimde arttı. Bireysel kredi ve kredi kartı borçları 19-26 Temmuz haftasında 52,7 milyar lira daha artarak 3,34 trilyon liraya yükseldi. Bir haftada bireysel kredilerinin bakiyesi 16,6 milyar lira artarak 1 trilyon 803 milyar liraya, kredi kartı borç bakiyesi ise 36,1 milyar lira artarak 1 trilyon 532 milyar liraya çıktı.


KARDEŞLERİN MİRAS
PAYLAŞIMI NASIL OLACAK?


Artık, kardeşler arası miras paylaşımında noter onayı gerekmeyecek. Hissedarlar, yalnızca yazılı bir anlaşma ile mülk devrini gerçekleştirebilecek. Bu düzenleme ile miras kalan mülklerin paylaşımı sürecini hızlandırılırken hissedarların mağduriyet yaşamasının da önüne geçilecek. Hisseli tapu sahibi olanlar için yeni düzenleme yürürlüğe girdi. Kardeşler, arası miras paylaşımında artık o şartı yerine getirmek zorunda değil. Babasından veya diğer aile büyüklerinden miras kalan vatandaşları ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Miras paylarının kardeşler arasında devriyle ilgili yapılan yeni düzenleme, bu sürecin daha hızlı ve kolay hale gelmesini sağladı.


BAROLARIN BAŞINA

ARTVİNLİ BAŞKAN MI GELİYOR?


Dünyanın en büyük barolarından İstanbul Barosu, olağan seçimine gidiyor. "Değişim İsteyen Avukatlar" adı altında bir bildiri yayımlayan binin üzerinde avukat, Anayasa hukukçusu Artvin Borçkalı Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu'na sorumluluk alıp İstanbul Barosu'nda başkan adayı olması için çağrıda bulundu. Değişim isteyen Kaboğlu için bildiriye imza atanlar arasında Turgut Tarhanlı, Sibel İnceoğlu, Nihal Saban, İstanbul Barosu üyeleri CHP milletvekili Mahmut Tanal, DEM Parti Milletvekili Cengiz Çiçek, TİP milletvekilleri Sera Kadıgil ve Anayasa Mahkemesi kararına rağmen milletvekilliği engellenen ve cezaevinde bulunan Can Atalay; eski milletvekilleri Züleyha Gülüm, Oya Ersoy, Filiz Kerestecioğlu ve Levent Tüzel de yer aldı.


EMEKLİ MEMUR
MAAAŞI NE OLACAK?


Merkez Bankası'nın enflasyon raporuna göre, 2024 yılı sonunda enflasyon yüzde 38 olacak. Buna göre, yıl sonu enflasyonu yüzde 34 çıkarsa temmuz – aralık dönemindeki enflasyon yüzde 10’un altında kalacağından enflasyon farkı uygulanmayacak. Sadece yüzde 6 oranında toplu sözleşme zammı yapılacak. Esasen yıllık enflasyon yüzde 37,3’ün altında kalırsa memur maaşlarına ocak ayında yapılacak zam oranı yüzde 6’da kalacak. Enflasyon yüzde 38 olursa enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammıyla birlikte toplam yüzde 6,62 oranında zam yapılacak. Yıl sonu enflasyonu yüzde 42 olarak çıktığında ise memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına ocak ayında yüzde 9,71 oranında zam yapılacak.